handgeweven, mooi verpakt en snelle levering, hamamdoek van mooisenmeer

Wasvoorschriften voor de Zijden Sjaals, Pashmina's.

Zijde is licht en erg comfortabel. Zijde is een natuurvezel en isothermisch wat ideaal is. Warm wanneer het koud is en voelt lekker koel bij warmte. Het hele jaar kun je dus de mooie  zijden sjaals, pashmina's dragen!  En zijde is echt tijdloos. Zijde is erg luxueus en gaat een leven lang mee. Motten hebben weinig  interesse in zijde en ook weinig interessant voor schimmels. Eigenlijk lijkt zijde veel op ons eigen haar. 

Zijde valt erg soepel en is een erg mooie luxe stof die erg prettig aanvoelt. Zijde wordt al eeuwen lang gebruikt als luxe materiaal voor extra mooie kleding.

Ben lief voor je zijden sjaal, dan heb je er erg lang plezier van.

Zijde was je met een zacht niet alkalisch wasmiddel. (Denk aan babyzeep, zachte zeep etc.)  Het water mag niet warmer zijn dan 30 graden celcius.De zijde voorzichtig in een sopje wassen, niet wrijven of wringen. Tegenwoordig hebben veel wasmachines ook een zijde-programma. Gebruik ook hier weer weinig zeep en geen wasverzachter. Heel goed spoelen in lauw, daarna koud water, er mogen geen zeepresten achteblijven. Azijn in het spoelwater zorgt voor de bescherming van kleur en glans. Omdat zijde een natuurvezel is kunnen de kleuren afgeven.

Niet laten weken, of lang in het water laten staan. Plat drogen op een handdoek op bed of rol in een handdoek. Geen droogtrommel of centrifuge!!

Op een lage temperatuur strijken bij voorkeur wanneer de zijden sjaal nog wat vochtig is.

Je kan je zijden sjaal ook naar de stomerij brengen. Uiteindelijk is dit niet heel kostbaar en je wast je zijden sjaal echt niet iedere week. 

Veel plezier van je zijden sjaal!!

wasvoorschrift.jpg

Wasvoorschriften voor de Hamamdoeken en Sauna Handdoeken.

Bij eerste gebruik eerst even koud spoelen en de knoopjes even voorzichtig aantrekken.

Hamamdoeken, sauna handdoeken wassen op 40 graden. Allemaal niet in de droger.Dat is ook niet nodig. De hamamdoeken zijn zo droog op de waslijn! De hamamdoeken zijn van 100% katoen dus wat krimp is normaal. Het weefsel wordt zo iets vaster wat de hamamdoek alleen maar mooier maakt.

Gebruik geen wasverzachter en weinig wasmiddel. Hoe minder wasmiddel, hoe zachter je was. Denk aan het milieu, je wasmachine en natuurlijk je mooie hamamdoeken!

Voorzichtig strijken mag, maar ik zelf vind de Puur serie gekreukt veel mooier.

Ik strijk de hamamdoeken altijd met een theedoek of oude katoenen hamamdoek bovenop. Dat is een gewoonte van mezelf. Volgens mij perste mijn moeder zo vroeger ook de broeken van mijn vader, maar dat is weer een ander verhaal... 

Veel plezier van je hamamdoek!

© 2013 - 2018 Moois en Meer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel